Coaching in het Verenigd Koninkrijk

Coaching Utrecht

De organisatie waar ik net werkte heeft anderhalf jaar lang heel veel geld geïnvesteerd om een coachingsprogramma op te zetten. Het programma was een geweldig succes (wat een ander verhaal is). De kunstmatige fluwelen poncho’s waren toegewijde piloten (het vermogen om te vliegen). Zij waren deze ingenieurs die hun dingen wisten, en wij werkten zeer goed samen, hoewel er af en toe uitdagingen waren.

We hebben buitengewone resultaten geboekt. Eerlijk gezegd geloof ik niet dat ik ooit het jouwe heb bereikt. Maar net toen ik door de pers werd geïnterviewd, ontdekte ik een aantal interessante verontrustende gegevens.

We startten het coaching proces met een 6 maanden durend “OVERSIVE” programma in verschillende delen van de organisatie. Dit 6 maanden durende programma begon met het verzamelen van gegevens en richtte zich op de belangrijkste uitdagingen en kansen van de top performers. Net zoals een sportcoach in een internationaal team, voedden we de top performers tot high achievers – een uitdrukking die ik niet kan aanvaarden van een coach. (Is er iemand die met top performers werkt die zo’n aanpak heeft?)

Vervolgens verlieten we het programma met onze top performers, zittend aan de rand van onze lichte, nieuwe studio-achtige kantoren om een krediet van $1000 te ontvangen voor hun vooruitgang, validatie van hun verborgen potentieel, een dosis zelfvertrouwen en een recept voor meer van hetzelfde… bovenop de $1000.

We volgden 22 maanden later met nog veertig opeenvolgende interviews. Zij waren intern (NLP) en scoorden hoog op zelfvertrouwen, waren leiderschapskandidaten en werden opgevolgd voor verdere verbetering door het senior management.

Maar wat illustreert dit precies? Het illustreert hoe coaching niets meer is dan een stuk mumbo jumbo. Het laat zien waarom zo weinigen coaching krijgen, waarom zo weinigen op niets anders vertrouwen en hoe, bedrijven en professionele organisaties er verstandig aan zouden doen hun betrokkenheid bij coaching eens goed onder de loep te nemen met betrekking tot het leven van de werknemers zelf.

werkgelegenheid in het VK wordt geschat op niet minder dan 5,8 procent van de werknemers in het VK, wat neerkomt op meer dan 13,8 miljoen werknemers.

Onze aantallen waren in feite slechts iets lager (4,5 procent) dan het geschatte aantal werkende mensen op onze opleidingen. Ja, alleen al in het VK hebben we tijdens dit programma meer dan 20.000 mensen opgeleid.

We volgen regelmatig tussen 1 en 2.500 van deze deelnemers op om de impact van dit soort programma’s na te gaan. En we krijgen verbazingwekkende feedback – echte opmerkingen van echte mensen die de impact van coaching hebben gehad.

1. Het is onmogelijk om je doelen effectief te verduidelijken zonder gecoacht te worden.

Ik begin met de mensen te vertellen dat in het geval van ons programma de deelnemers de gelukkige deelnemers waren en dat wij in feite overwegend positieve feedback ontvingen van mijn kantoor en van de overlevende deelnemers (degenen die om te beginnen nog in het programma zaten).

Dit wordt niet gezegd over elke coaching cursus of we zouden halverwege op deze trein zijn. Maar aan het eind van dit specifieke geval waren de commentaren overweldigend positief.

“De enige plek waar ik ooit nog naar toe zou willen is olympisch coachen.” ( Ethiopische coach)

“Dit is het meest intensieve programma dat ik ooit ben tegengekomen. Elke week had ik het gevoel dat ik verdronk in de lessen” ( Moderator, UK, Exciting Coach UK)

“Ik had er nooit in deze termen over nagedacht, de beste manier om te omschrijven wat we deden was, over het geheel genomen, levensveranderend. Ik heb zelf nog steeds veel persoonlijke coaching nodig” (Ondernemer, “Leading Business of the Year” ( geeft zelfvertrouwen)

2. Coaching staat gelijk met mentorschap, “iemand op een diep niveau kennen”.

Een van de grote voordelen van coaching is dat het een diepgaand en doorlopend proces is en dat het de cliënt het voordeel biedt van een ander perspectief. Dit perspectief kan hen beperken in hun reeds bestaande kijk op zichzelf en zo een soort “weet niet” ervaren, zodat zij verder kunnen gaan.

3. Al mijn cliënten krijgen feedback, wat leidt tot leren over hen, over de wereld.

Coachen gaat over jou en niet over iets anders. Het is niet een of andere positie, gewoon een kans. Het is een agenda, niet een mooi gebaar. Het is niet iets wat je verdient, het is de kans die je hebt. We helpen je meer van je reeds bestaande leven te maken dan je al hebt.

4. Ze maken je veel zelfverzekerder naarmate de reis vordert, om jezelf te waarderen in plaats van daarvoor genomineerd te worden.

Dit spul gaat over jou, het gaat over genieten van je eigen leven, het gaat over van belang zijn voor jezelf. En zoals ik al zei in mijn vorige artikel De pijn is dat wat niet benoemd kan worden, is er veel te leren dat je kunt doen met coaching. Je zou kunnen leren om vaardiger te worden in lezen en schrijven. Minder academische beslissingen te nemen. Je zou kunnen leren om ongeduldiger met je eigen tijd om te gaan. Dit zijn dingen die we in feite al, kleine mensen of in feite, pesten je al doen.