Echte manieren om met het verdriet en verlies van een geliefde om te gaan

Angst coach
 

Het is niet ongewoon dat mensen rouwen na het verlies van iemand van wie ze houden. Het verlies van een dierbare kan traumatisch zijn en u heftige emoties bezorgen. Als je je overweldigd voelt door verdriet, is het belangrijk om te begrijpen dat deze gevoelens normaal zijn en dat je niet alleen bent. Verdriet is een overweldigende emotie die iedereen op elk moment kan overvallen. Het is normaal om verdriet, eenzaamheid en depressie te voelen wanneer een naaste overlijdt. Maar als deze symptomen langer dan twee weken aanhouden of als ze zo ernstig worden dat ze uw dagelijks leven belemmeren, kan dat een aanwijzing zijn dat u rouwt. Het is ook mogelijk dat je sommige van de bovenstaande symptomen begint te voelen omdat je lichaam zich probeert aan te passen aan het leven zonder de persoon met wie je je speciale momenten deelde. In dit artikel worden verschillende manieren uitgelegd om met het verlies van een dierbare om te gaan.

Praat met mensen die je vertrouwt.

Praten met een therapeut kan nuttig zijn als uw emoties ongewoon sterk zijn of als ze langer duren dan normaal. U kunt het ook nuttig vinden om met een vriend of familielid te praten die ervaring heeft met rouwen. Een professional kan u perspectief en begeleiding bieden, maar u moet zich nooit onder druk gezet voelen om uw gevoelens met iemand te delen. Het is uw recht om ze alleen te uiten als u er klaar voor bent. Hoewel het belangrijk is om over de ervaring te praten, is het ook belangrijk om te onthouden dat je er niet over hoeft te praten als je dat niet wilt. Als praten helpt, doe het dan. Maar als je alleen wilt zijn en niet weet hoe je je gevoelens moet uiten, is dat ook goed.

Probeer activiteiten die je geruststellen

Als u zich eenzaam voelt, probeer dan activiteiten te vinden die u met de overledene kunt doen en die u helpen om u met hen verbonden te voelen. Boeken voorlezen aan een geliefde, samen wandelen, films kijken, e-mails of kaarten sturen, een schilderij maken waarin de overledene is verwerkt, hun favoriete plek bezoeken – deze activiteiten kunnen u helpen om contact te maken met de overledene. U kunt ook overwegen een ritueel te vinden waarmee u de overledene kunt eren.

Maak gebruik van steungroepen en een angst coach.

Als je op zoek bent naar een groep die aan jouw behoeften voldoet, dan zijn er veel steungroepen die openstaan voor zowel mensen die een dierbare hebben verloren als mensen die rouwen. U kunt ook overwegen om lid te worden van een steungroep voor rouwenden. Een steungroep kan een nuttige manier zijn om te leren hoe anderen met hun verdriet omgaan.

Vergeet de overledene niet.

Je kunt merken dat je verstrikt raakt in je gedachten over het verlies van de persoon die je hebt verloren. Dit is normaal en misschien ervaar je dit zelfs intenser dan bij andere verliezen. Maar als je merkt dat je voortdurend aan de overledene denkt, kan dat een aanwijzing zijn dat je je verdrietig voelt over de dood van de persoon. Zoals met alle gevoelens is het belangrijk om verdriet te erkennen en te accepteren. Verdriet heeft een reden en leidt meestal tot positieve verandering. Als je verdrietig bent, is het belangrijk het gevoel te erkennen en het door je heen te laten stromen. Dit helpt je het verlies te verwerken en helpt je verder te gaan met je leven.

Onthoud tenslotte dat verdriet een proces is.

Hoewel het belangrijk is om te herkennen wanneer je je verdrietig voelt, is het ook belangrijk om te herkennen wanneer je je goed voelt. Je kunt je niet op de ene of de andere manier voelen en je kunt alleen uit het rouwproces halen wat je bereid bent erin te stoppen.

Dit zijn een paar manieren om met het verlies van een dierbare om te gaan. Ieder mens reageert echter anders op rouw en het kan zijn dat een paar van deze suggesties niet voldoende zijn om u te helpen. Als dit het geval is, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken.