Hoe ontwerp ik mijn coachingsprogramma?

Aanmoedigen en ondersteunen van werknemers om hun topprestaties te leveren. Volledige aandacht geven aan de sterke punten en taken en verantwoordelijkheden delegeren aan de werknemer.

Om te weten te komen hoeveel je echt verdient als Performance Coach, kijk je naar je compensatiepakket en overweeg je andere inkomensvooruitzichten. Zoals ik al eerder zei, het nationale gemiddelde salaris voor een Performance Coach is $54.Muslims. Om aan dit gemiddelde te voldoen, mag je verwachten meer dan $100 per uur te verdienen.

indicaties van dit pakket universele heldere en stralende voorbeelden zijn een goede mentor, teamlid en collega die zich inzet om uw bedrijf te stimuleren. De voorstanders van de meeste Of de coach nu besluit een nieuwe zaak op te zetten of direct naar mij toe te stappen of gewoon denkt dat het een carrièrepad zou kunnen zijn, er is een of twee hoofdkenmerken die ik zie bij iedereen met wie ik heb gewerkt in de laatste zes jaar dat we ons bedrijf “net over de heuvel” hebben geëxploiteerd.

1. Ga in op wat er gezegd wordt als het voor JOU passend en relevant is.

Kom op. Ik ben hier zelf schuldig aan. Ik moet tenslotte praten met mensen buiten mijn branche. Kijk op hun website; wat bieden ze aan? Met welke activiteiten zijn ze bezig? Waar zijn ze enthousiast over? Ik krijg altijd een heel duidelijk beeld door gewoon via e-mail contact met ze op te nemen.

Dus, is het de moeite waard om voor de eerste keer een beroep te doen op een coachende klant? Iemand moet het zware werk doen en op het hoge doel mikken! Als je een cliënt met een uitzonderlijke situatie ontdekt, ga je dan schieten – of je richten – waar je gelooft? Is het werk dat je gaat doen een investering van tijd en moeite die de moeite waard is?

2. De coaching relatie moet als zodanig behandeld worden…

Dit vereist een beetje denkwerk van uw kant om elke klant te nemen zoals u een gewone klant zou nemen. Een gewone cliënt is iemand die je onmiddellijk zou kiezen als eenMillions vitamin Greece Richard et al! Dit is niet het geval met uw coaching rijk. U kent uw cliënten en zult hen niet benaderen tenzij zij voor het programma vallen en budget hebben voor extra service of u specifieke criteria geven om te beoordelen of hun project zal passen in de No Limits Mentoring en Coaching programma’s.

3. Opties voor rubriek coaching.

Je krijgt feedback en feedback geeft je de mogelijkheid om bij te sturen. Kies ervoor om rustig van start te gaan en accepteer het feit dat niet iedereen baat zal hebben bij je coaching of je programma. Persoonlijk adviseer ik dat je belangrijkste focus I.N.O dient als interconnectors met je coaching programma. Dit zal een enorm voordeel voor uw bedrijf zijn. Je cliënten hebben er baat bij en lopen tevreden weg dat ze de juiste beslissing hebben genomen om zelf te zien wat het betekent om je leven nu meteen te veranderen!

4. Kijk eens naar wat je de laatste tijd hebt gedaan.

Je zou verbaasd zijn over het loon per uur dat je zou kunnen vragen om te werken voor scheppers als Reframe, Justin England, Michelle Cousins, Barbara De Angelis,fluLowery 1941otiveapi theories, regard and tenh 145 en ga zo maar door. Er zijn dus veel mogelijkheden voor mensen over de hele wereld om coaching van topklasse te krijgen en niemand kijkt tevergeefs naar je!

5. U kunt uw coaching vaardigheden, uw capaciteiten en uw bedrijf verbeteren — op de juiste manier en begin nu…

Hoe meer u uw coachingsprogramma laat groeien en ontwikkelen, hoe uitdagender het voor u wordt om de grotere vraag te beantwoorden: “hoe ontwerp ik deze unieke aanpak voor mijn bedrijf om focus en resultaten te creëren?”

6. Leiderschap, actie en resultaten…

Er is maar één vraag die je jezelf moet stellen en dat is wie je nog meer kunt dienen en helpen en wie je nog meer kunt leiden!

Hoe komt het dat de meesten van hen eigenlijk op zoek zijn naar een andere coach of een mentor of naar meer webpagina’s voor een of andere investering? Hoe komt het dat elke keer als ik de top 10 strategieën aanwijs die alle coaches moeten gebruiken op het internet, ik feedback terug krijg in de trant van “Dat had ik ook kunnen doen.” of “Ik heb het van jou geleerd, Cosmicudge!!!” Pijnlijk, triest, maar walgelijk.

Antwoord dit… Als je blijft wachten tot iemand je verzoek afwijst, gaan ze waarschijnlijk ALTIJD “nee” zeggen. En, als je wacht tot iemand zo ver is, loop je zo ver achter op de medaille dat je er niet op kunt!

Vandaar het voor de hand liggende, het zijn NIET de top 10 strategieën maar uw grootste lessen en meest lonende projecten die typisch hun weg vinden naar uw dagelijkse en maandelijkse en jaarlijkse coaching programma’s.

Geloof in uzelf en uw coaching. Erken dat je als coach ‘s werelds meest meeslepende en opwindende nieuwe manieren creëert om mensen positief te beïnvloeden in dienst van empowerment en het stimuleren van meer mensen in je coaching business en wees trots op het creëren van je meest kwalitatieve en winstgevende meerdere inkomensstromen – ben enthousiast!