Wat is coachen?

Coach Dordrecht

Denk eens even na over de twee bovenstaande gebieden. Welke van de twee, is de belangrijkste verandering die je moet doorvoeren, je opleiding of je coaching? Als coaching je uitdaagt om beter te worden, om je te ontwikkelen, om talent en potentieel te ontketenen, waarom dan wel of waarom niet?

De grote problemen bij prestatieverbetering zitten niet alleen in de kennis (je hebt kennis nodig in je loopbaan, vaardigheden in je sport, kennis van de arbeidsmarkt, als je een bedrijf runt, etc.) maar ook in het zelfvertrouwen.

Je voelt je rommelig met boodschappen van twijfel, zelftwijfel, tegenhouden of zelfs zelfkritiek, waardoor je beperkt wordt in je zelfexpressie, negatieve emoties en aandacht voor de negatieven. Door deze beperkingen zijn mensen, en vrouwen in het bijzonder, minder in staat dan ze zouden kunnen zijn om sommige dingen te doen die ze echt willen doen.

Coaching daagt al deze negatieve zelfcoaching van kinderen uit, en helpt niet alleen hen, maar ook leerkrachten, leiders en ouders om talent en zelfexpressie in hun kinderen te ontketenen.

Ken je het verhaal van Eleanor Uple Stockwell, een van de meest invloedrijke eerstelijns professionals in de Verenigde Staten?

Een historische figuur, wier spraakmakende persoonlijkheid en succes als individu haar in de schijnwerpers katapulteerden. Ze werd boekhandelaarster, pleitbezorgster voor vrouwen, kinderen en bejaarden op jonge leeftijd en het meest bekend om haar vroege panelen en de brieven aan William Bulky, de uitgever van Hearst Newspapers, Uple werd onlangs door Lordgmentum magazine benoemd tot een van de 10 meest invloedrijke vrouwen in Amerika. Door de wereld kennis te laten maken met al haar verwezenlijkingen en diepgaande kennis van de rol van de vrouw op vele gebieden van het leven, werd Uple een bekend gezicht, niet alleen door haar boeken, maar ook door haar vele televisielezingen, artikelen en televisieshows. En al haar tijd in het mediaspectrum, was ze nog steeds uit voor een zaak, omdat ze als vrouw en coach een enorme invloed had in haar vakgebied, om meer publiek te bereiken dan welke andere atlete of artieste ook.

Dus, wat is coaching? Coaching is de kunst en de vaardigheid om mensen te helpen hun dromen te bereiken. Het is een werk dat zowel door vrouwelijke als mannelijke coaches kan worden gedaan, en het gaat over het laten groeien en ontwikkelen van mensen, niet alleen hen leren wat je weet.

Wat is coaching? Het is geen counseling. Counseling gaat over lesgeven met een terugblik. Bij coaching daarentegen gaat het erom iemand te helpen zijn dromen, zijn doelen te bereiken, persoonlijk of professioneel. U, als coach, kunt mensen op een koers zetten om een doel te bereiken binnen de structuur van een sessie. Jouw instelling is om iemand te helpen groeien en groeien. Je wilt je deelnemers helpen, met strategieën, resultaten en plannen, met een constructieve inbreng op een inspirerende manier.

Een mens, man of vrouw, is in staat zijn eigen weg te vinden, zijn eigen ideeën. Het is uw wens om hen op dit pad te begeleiden. In sommige gevallen kan de persoon een label nodig hebben om te worden geclassificeerd, zoals: Dromer, Optimist, Visionair, Sés vanilla (” agenda be j dome “),succesvol. Wat er ook nodig is om die persoon te definiëren voor wie men coaching zoekt.

Angela Scott is een coach die gespecialiseerd is in het creëren van balans, in persoonlijke en professionele effectiviteit.