Wat is levenscoaching?

Life Coach

Wat is life coaching? In het kort is life coaching het creëren van een omgeving waarin u als cliënt praat met een echt persoon, die naar u luistert. U vult de wazigheid van de geest in. De ware reis is niet de reis van de coach, maar het leven van de cliënt, om zichzelf te vinden. We zijn vaak in staat om de trauma’s van het leven te verwerken via onze coach. We zien het als een spiegel, om zo te zeggen.

Bij coaching gaan we naar een dieper niveau, naar een emotioneel niveau, om onze emotionele patronen te begrijpen. Als we een proces volgen om onze problemen op te lossen, zullen we meer positieve en succesvolle vermogens hebben. Hoe bewuster we zijn, hoe krachtiger we zijn en vragen om wat we willen, hoe meer helderheid, een veilig gevoel en vertrouwen. Uiteraard zal dit tot uiting komen in, niet alleen, ons gedrag, maar ook in onze dagelijkse activiteiten en carrière. Vaak zullen mensen die in het beginstadium aan life coaching doen, dit pas als competentie kunnen gebruiken als ze goede geheimen kunnen leren. Wat is de taak van coaches? Een ruimte en een gevoel van veiligheid bieden om de waarheid over het leven van de cliënt te ontvangen. Door deze nieuwe groei van het zelf en de relatie tussen de cliënt en de coach, zou het uiteindelijke doel voor zowel de cliënt als de coach de beweging moeten zijn naar een leven waarin beiden zich goed voelen en ze gemakkelijk of in veel gevallen krachtig vooruit gaan.

Coaching is een proces van diepe relatie die niet alleen tot stand komt tussen de cliënt en de coach, maar tussen de twee personen. Life coaches brengen vaak het grootste deel van hun tijd door met de cliënt. Zij zijn niet een goede vriend of een moeder. In plaats daarvan is de relatie meer als een vader die zorgt voor een liefdevolle en positieve toestand waarin het kind groeit en zichzelf kent. Heel vaak betekent de coaching relatie een verschuiving in de houding van de coach. Coaches zijn geen experts in gezondheid, spiritualiteit of psychologie. Ze zijn een goede vriend die gepassioneerd is om anderen te helpen slagen in het leven.

Waar kan een coach effectief zijn? Als de coach heel goed naar zijn cliënt weet te luisteren, weet hij werkelijk de omgeving of het milieu te scheppen dat de cliënt zal helpen om weer te horen. De coach en de cliënt zijn op zoek naar betrouwbare informatie over hun Zelf. “Waardoor voel ik me blij of depressief of boos? Waarom handel ik zoals ik doe? Wat doe ik waar ik baat bij heb?” Dit is waar de coach de cliënt kan helpen bij het vinden van betere wegen om zijn problemen op te lossen. Hoe gebeurt het? Als de coach op een langzame, kalme en bewuste toon praat, hoort en begrijpt de cliënt op deze manier meer van waar hij naar luistert. De cliënt zegt of denkt geen zinnen als Gewoon plat! Ze zal nooit meer in deze positie komen, ik kan zo niet praten, het is gewoon niet mij. Dit is precies wat er gaat gebeuren.

Wat er meestal gebeurt is dat de cliënt de vragen in het begin negeert. De cliënt is halverwege een zin en de coach zegt: “Wat denk je?” Door de vraag keer op keer te herhalen, kan de cliënt zich bewust worden van het gesprek en Simpele vragen! Met een coachingsessie, dezelfde vragen aan dezelfde persoon — uiteindelijk krijgen we die antwoorden op vragen en oplossingen. Soms is de verandering zo versterkend voor de persoon dat ze zelf oplossingen beginnen te zoeken.

Wat kan er met ons gebeuren, als we antwoorden op die vragen beginnen te zoeken – en te begrijpen? Op een boerderij keuken, Niemand wist hoe om te koken. Niemand dacht. Ze zouden koken. Maar eerst hadden we klei of ander materiaal nodig om brood te bakken. Toen moesten we de methodes van deze kleine gummen bedenken. Wat als ieder alleen een zelfgemaakte klei-schilder had die geen techniek kende om brood te bakken. Toen de kleischilder zijn eerste poging begon om brood te bakken, deed de persoon die de kleischilder maakte dat ook en al de mensen die hun beroep maakten. We kunnen dit in verband brengen met de “verandering” van een kleischilder op 12-jarige leeftijd en verder met de persoon die je koffie zet, de persoon die je boodschappen doet en de persoon die je beddengoed maakt op weg naar huis. De kleischilder is Dharmath Prajna, de persoon die onze kleren herstelt, de persoon die uw linnengoed maakt, de persoon die de rekening van de kruidenier betaalt en ja, de persoon die ons linnengoed maakt en de persoon die onze koffie maakt. We komen allemaal uit dezelfde bron (de Bron) en we hebben allemaal iets gemeen. Mijn grootmoeder zei altijd dat de persoon die je stof maakt, de persoon is die je aan het lijntje houdt. Dat is waar.

De klei en de persoon die onze stof maakt zijn het Zelf. Het is waar dat ons Zelf in de wereld is, in de tijd. Maar ons Zelf is ook in onze wereld…ays Dhrith slaap.